Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 stokbrood
- 6 romatomaten
- 3 teentjes knoflook
- Een paar blaadjes basilicum
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper
- Fleur de sel
Bereidingswijze
- Was de tomaten en snij ze in kleine blokjes.
- Hak de basilicum.
- Pel en snipper 2 teentjes knoflook.
- Meng de tomaten, de knoflook, de basilicum en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat ten minste een uur marineren in de koelkast. Schep af en toe om.
- Snij het stokbrood schuin in sneetjes.
- Pel het resterende teentje knoflook en snij het doormidden. Wrijf er het brood mee in.
- Besprenkel het brood met olijfolie en gril het goudbruin.
- Lepel wat van de tomatensalsa over de bruschetta’s en serveer ze meteen.
Bierpairing: Krijtje (5,8%) – Brouwerij De School
Brouwerij De School stond voorheen bekend als brouwerij De Twee Knaapjes, maar veranderde zijn naam in 2017. Deze zeer jonge brouwerij is nog maar actief sinds 2016 en werd opgericht door de twee schoolvrienden Bryan en Leon. De brouwerij bevindt zich in Nederland in Badhoevedorp. De namen van hun bieren brengen je helemaal terug naar je schooltijd. ‘Ouderavond’, ‘Pi’, ‘Krijtje’ en ‘Heilig boontje’ zijn hier enkele voorbeelden van.
Het lichte zuurtje wordt bij wijze van contrast met het gerechtje versterkt. Dit kan hongeropwekkend werken. De redelijke nabitterheid van het bier zorgt ervoor dat de vettigheid van het hapje weggespoeld wordt. Het zoete van de tomaten werkt complementair met het zoete van het bier. Het stoort niet dat het eerder een fruitige zoetigheid is die het bier bezit, want het zorgt zelfs voor een leuk contrast met het kruidige en pittige van het hapje. Zowel bij het gerechtje als bij het bier krijg je een zomers verfrissend gevoel. Het lichte zuurtje wordt bij wijze van contrast met het gerechtje versterkt.
Recept gebaseerd op bruschetta met tomatensalsa.