Camembert uit de oven

Ingrediënten (2-4 personen)

  • 1 camembert in een houten doosje
  • Een paar takjes tijm
  • Een handvol ongezouten nootjes
  • Honing
  • Een stukje brood om te dippen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Haal de plastic en/of papieren verpakking van de camembert, en stop de camembert terug in het houten doosje
  • Maak horizontale en verticale inkepingen in de camembert (niet tot aan de bodem)
  • Vul deze inkepingen met de takjes tijm
  • Overgiet de camembert met honing naar eigen believen
  • Zet de camembert in het houten doosje op een bakplaat met bakpapier en zet 15-20 minuten in de oven
  • Haal de camembert uit de oven en strooi er een handvol ongezouten nootjes over
  • Klaar om te dippen!

Bierpairing: Lauwendries Saison (5,8%) – Hof Ten Dormaal

Brouwerij Hof Ten Dormaal is een unieke hoevebrouwerij gelegen in Tildonk, en is in handen van de familie Janssens. Alle ingrediënten voor hun bieren, van graan tot hop, worden op de hoeve en de boerderij zelf verbouwd. Zowel traditie als innovatie, en boeren en brouwen gaan hier hand in hand. De Lauwendries Saison is één van de traditionele bieren uit het gamma. De naam van dit bier verwijst naar de eerste vermelding van de hoeve als hoofdplaats in het gehucht Lauwendries in de 13de eeuw.

De combinatie van de camembert uit de oven en de Lauwendries Saison is absoluut het proberen waard. Het bier heeft een lichtzoete fruitige aanzet die overgaat in een bittere afdronk. Deze bittere afdronk spoelt de romigheid van de kaas een beetje weg waardoor alle smaken zachter aanvoelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *